RESIDÈNCIA PERFORMANCE
2230
page-template-default,page,page-id-2230,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive
NEUS MASDEU

Neus Masdeu (1995) és una artista multidisciplinària d’Arenys de Mar. Graduada en Arts Aplicades al Muro a l’escola Llotja (Barcelona) i graduada en Arts i Disseny a l’escola Massana (Barcelona). La seva pràctica se centra en el diàleg entre les arts visuals i les arts escèniques. En els últims anys ha rebut la Beca de recerca i innovació en l’àmbit de la música, les arts visuals, escèniques i de pensament. Ha participat en festivals com el TNT(Terrassa), Festival BAM (Barcelona) i Festival Artefacte de la Fundació Brossa (Barcelona). També ha realitzat residències artístiques en centres com Nau Estruch, Teatre Auditori de Granollers, Roca Umbert, entre altres. A part de la seva pràctica treballa en acompanyament i producció de projectes d’artistes com Alexandra Laudo, Francesca Llopis o Antònia del Riu. Actualment, treballa en l’espai EART fent coordinació de projectes artístic educatius i fent mediació per al programa ENRESiDÈNCiA.

 

Habitualment es mou entre la performance i la instal·lació, activant el material que té a l’abast, els objectes domèstics o prenent el carrer com a espai de joc. Sempre ha compaginat la pràctica artística, el treball i els estudis. Aquest fet tan comú li ha fet qüestionar sobre les relacions que establim amb la productivitat, els ritmes frenètics del treball i el consum, generant respostes molt diverses dins de les seves propostes on no falten mai ni l’humor ni l’enginy.

 

 

IG @masdeuneus

WAIWEN VIENTO DEL SUR

Col·lectiu Waiwen Viento del Sur ho conformen les artistes María Josefina Viteri Baquerizo, Paula Cecilia Araya Yañez i Morín Alejandra González Mena, provinents de les arts escèniques, visuals, sonores i performance. A partir dels seus processos de migració, confrontació i diàleg entre Europa i Llatinoamèrica, activen la seva pràctica des de perspectives mestisses posades en tensió segons els diferents territoris que avui habiten. Busquen ampliar espais d’articulació i participació anticolonial mitjançant una proposta interdisciplinària, afectada pel paisatge/context i la trobada viva. Situen els seus propis cossos compresos com a territoris i mixturas relatius als seus llocs d’origen en relació a la seva condició actual de trànsit.

 

A través de les seves pràctiques exploren possibilitats de reconstruir relats silenciats basats en cosmovisions femenines dels territoris andins llatinoamericans que reconeixen els paisatges naturals com a fonts de creació, contenidors d’una trama identitària. Amb l’objectiu d’intervenir els territoris que transiten, emmarquen els seus treballs en un site specific, traçant un tipus d’acte que desprengui una interacció única amb el lloc, proposant la construcció de nous relats.

Paula Cecilia Araya Yañez

Migrant. Artista escènica. Actualment la seva pràctica explora límits escènics de caràcter performatiu. Excava en les paraules que la travessen utilitzant el seu cos/territori com eina d’acció. Els forats que obre són traduïts en accions artístiques íntimes efímeres que ha anat desplegant en relació directa amb la terra i com d’aquesta relació sorgeix una possible corporeización de les paraules i del so amagats en elles. Ha integrat grups de recerca i residències de creació a Xile, l’Argentina, Bolívia, Espanya i França. Cocreadora del Festival de Dramatúrgia Maulina FEDAM. Llicenciada en Arts amb esment en actuació teatral Universitat de Xile i Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual de Centre Nacional d’Art Museu Reina escènica Sofía, Artea-Universitat Castella-la Manxa.

 

 

IG @lapaula

Morín Alejandra González Mena

És artista escènica, cantant i dramaturga. Explora en el cant i la sonoritat elements performatius que possibiliten espais d’origen ritual i trobada. És Llicenciada en Actuació Teatral amb especialitat en Dramatúrgia per la Universitat de Valparaíso(Xile) i va estudiar durant més de 4 anys al costat del grup Open Program del Workcenter de JerzyGrotowski and Thomas Richards en Pontedera(Itàlia). Actualment realitza un mestratge en Dramatúrgia en la Hochschule für Musik undTheater Hamburg/ Alemanya i la seva pràctica en l’àrea al costat del projecte Société Anonyme de Stefan Kaegi / Rimini Protokoll i el DeutschesSchauspielhaus Hamburg. Al mateix temps és cantant en la banda musical Les Flors Daurades i cocreadora del Projecte Veus de La Lluna.

 

IG @morin.agm