2230
page-template-default,page,page-id-2230,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
NEUS MASDEU

Neus Masdeu (1995)  és una artista multidisciplinària d’Arenys de Mar. Graduada en Arts Aplicades al Mur a l’Escola Llotja, i aviat graduada en Arts i Disseny a l’Escola Massana (Barcelona). La seva pràctica se centra en el diàleg entre les arts visuals i les arts escèniques. En els darrers anys ha rebut la Beca de recerca i innovació en l’àmbit de la música, les arts visuals, escèniques i de pensament. Ha participat en festivals com el TNT (Terrassa), Festival BAM (Barcelona) Festival ARTefACTE a la Fundació Brossa (Barcelona), ha realitzat residències artístiques en equipaments com Nau Estruch, Teatre Auditori de Granollers, Roca Umbert, entre d’altres. A part de la seva pràctica treballa fent acompanyament i producció en projectes d’artistes com Alexandra Laudo, Francesca Llopis o Antònia del Río. Actualment, treballa a EART fent coordinació de projectes artísticoeducatius i fent mediació pel programa ENRESiDÈNCiA.

 

Habitualment es mou entre la performance i la instal·lació, activant el material que té a l’abast, els objectes domèstics o prenent el carrer com a espai de joc. Sempre ha compaginat la pràctica artística, la feina i els estudis. Aquest fet tan comú l’ha fet qüestionar sobre les relacions que establim amb la productivitat, els ritmes frenètics del treball i el consum, generant respostes ben diverses dins les seves propostes on no falten mai ni l’humor ni l’enginy.

 

 

IG @masdeuneus

WAIWEN VIENTO DEL SUR

El col·lectiu Waiwen Viento del Sur està conformat per les artistes María Josefina Viteri Baquerizo, Paula Cecilia Araya Yañez i Morín Alejandra González Mena, provinents de les arts escèniques, visuals, sonores i performance. A partir dels seus processos de migració, confrontació i diàleg entre Europa i Llatinoamèrica, activen la seva pràctica des de perspectives mestisses posades en tensió segons els diferents territoris que avui habiten. Busquen ampliar espais d’articulació i participació anticolonial mitjançant una proposta interdisciplinària, afectada pel paisatge/context i la trobada viva. Situen els seus propis cossos compresos com a territoris i mixtures relatius als seus llocs d’origen en relació amb la seva condició actual de trànsit.

 

A través de les seves pràctiques exploren possibilitats de reconstruir relats silenciats basats en cosmovisions femenines dels territoris andins llatinoamericans que reconeixen els paisatges naturals com a fonts de creació, contenidors d’una trama identitària. Amb l’objectiu d’intervenir els territoris que transiten, emmarquen els seus treballs en un site specific, traçant un tipus d’acte que desprengui una interacció única amb el lloc, proposant la construcció de nous relats.

Paula Cecilia Araya Yañez

Migrant. Artista escènica. Actualment, la seva pràctica explora límits escènics de caràcter performatiu. Excava en les paraules que la travessen utilitzant el seu cos/territori com eina d’acció. Els forats que obre són traduïts en accions artístiques íntimes efímeres que ha anat desplegant en relació directa amb la terra i com d’aquesta relació sorgeix una possible corporització de les paraules i del so amagats en elles.

Ha integrat grups de recerca i residències de creació a Xile, l’Argentina, Bolívia, Espanya i França. Cocreadora del Festival de Dramatúrgia Maulina FEDAM. Llicenciada en Arts amb esment en actuació teatral Universitat de Xile i Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual de Centre Nacional d’Art Museu Reina escènica Sofía, Artea-Universitat Castella-la Manxa.

 

IG @lapaula

Morín Alejandra González Mena

És artista escènica, cantant i dramaturga. Explora en el cant i la sonoritat elements performatius que possibiliten espais d’origen ritual i trobada. És Llicenciada en Actuació Teatral amb especialitat en Dramatúrgia per la Universitat de Valparaíso (Xile) i va estudiar durant més de quatre anys al costat del grup Open Program del Workcenter de Jerzy Grotowski and Thomas Richards a Pontedera (Itàlia). Actualment, realitza un màster en Dramatúrgia a la Hochschule für Musik und Theater Hamburg/ Alemanya i la seva pràctica en l’àrea al costat del projecte Société Anonyme de Stefan Kaegi / Rimini Protokoll i el Deutsches Schauspielhaus Hamburg. Al mateix temps és cantant a la banda musical Las Flores Doradas i cocreadora del projecte Voces de La Luna.

 

IG @morin.agm