1461
page-template-default,page,page-id-1461,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
OSCAR MOYA VILLANUEVA

El meu interès per la creació remet a la meva infantesa, però no va ser una opció real fins després d’acabar el Batxillerat Artístic a l’Institut Mollet del Vallès l’any 2012. En aquell moment va ser quan vaig prendre la decisió d’estudiar el Grau en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i dos anys després vaig començar a introduir-me en el circuit artístic a través de la participació en la meva primera exposició col·lectiva. Finalment, l’any 2018 vaig graduar-me en l’especialitat d’escultura i la inquietud per treballar el llenguatge artístic des dels instituts em va portar a cursar el Màster en formació del professorat a la Universitat de Barcelona.

 

En els darrers anys he participat en diferents exposicions col·lectives i també he presentat alguna proposta individual. La més recent ha sigut la presentació de l’escultura pública titulada Homenatge a la vida situada al Parc de la Salut de Parets del Vallès. Aquest encàrrec per part de l’Ajuntament del municipi m’ha obert les portes de l’àmbit públic i m’ha permès conèixer i fer feina al taller de l’escultor Josep Plandiura. Durant més de quinze mesos he après a fer feina amb acer, col·laborant amb ell en les seves últimes creacions, per així després poder materialitzar la meva proposta escultòrica.

 

Pel que fa a la meva línia de treball, gran part de les meves obres s’inspiren en situacions que sorgeixen del meu entorn més proper. Penso que és allò que més conec i, per tant, del que millor puc parlar. Els objectes quotidians, els records i aquelles experiències que tenen un significat especial per a mi solen ser el punt de partida dels meus projectes. A partir d’aquests relats, identifico elements físics que siguin significatius i realitzo una intervenció material, de major o menor grau, per tal de variar el seu significat. Ja sigui modificant-los físicament, contraposant-los o descontextualitzant-los, els objectes originals es converteixen en elements singulars a través dels quals busco poder deixar constància d’experiències per tal que aquestes no quedin en l’oblit. Utilitzant aquests gestos, sovint poètics, pretenc convidar a la persona espectadora a reflexionar sobre la importància del camí recorregut envers la incertesa del que vindrà i també a endinsar-se en cadascuna de les obres per reinterpretar-les i fer-les seves. D’aquesta manera, també es pot reflexionar sobre la universalitat de moltes experiències que de vegades interpretem com a úniques o intransferibles.

 

 

 

 

@oscaremeuve

Estratos (2018)

Borrón (2019)

MARINA WAGNER MOLL

Marina Wagner Moll és una artista hispana germànica nascuda a Mallorca en 1996.

 

És escriptora, guionista i directora, i en les seves obres explora les sinergies entre la literatura i el cinema, la creació de mitologies pròpies i la formació del present infinit. Com a autora li interessa el cinema que, des del marge, depassa l’intel·lectualisme i és capaç de connectar-se amb tota classe de públic a través d’instants que freguen el místic.És membre de la junta de l’ACIB (Associació de Cineastes de les Illes Balears) i de CIM.

 

Es va graduar en Cinematografia i Arts Audiovisuals amb esment en guió i va obtenir Matrícula d’Honor en guió de llargmetratge a les mans de Daniel Tubau . Després va cursar el Màster en Producció Executiva a ECAM, a partir del qual va fundar La Impostora Films S.L, una productora cinematogràfica enfocada al talent jove.

 

Inicia la seva carrera professional treballant com a analista de guió de llargmetratges per a grans productores. Ha estat coguionista de Pedra i Oli (Àlex Dioscórides) i creativa en el departament de desenvolupament de Produccions Africanauan (la productora d’Esteban Crespo). Actualment, combina aquestes activitats amb la creació de projectes propis.El seu guió, La tierra que no pisas, va ser premiat en el V Concurs Internacional de Abcguionistas i va rebre el Coach Mecal (2020).

 

Ha estat Jurat Jove en la 68 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. El 2020 va escriure i va dirigir Seda Verde, un curtmetratge que explora el món fabulat per una mare que sofreix maltractament a les mans del seu fill. La peça es va estrenar al FICME i compta amb diverses nominacions i premis; ha estat Finalista al Directed by Women de Turquia, així com a la Selecció Oficial de la Biennal Internacional de Cinema i Dona i Premi a Millor Actor a l’Evolution! Mallorca Film Festival.

 

farofotogramas.com

@minawagner

@laimpostorafilms

Seda Verde (2020)