ILLES D’ART 2025
3546
wp-singular,page-template-default,page,page-id-3546,wp-theme-stockholm,stockholm-core-2.4.5,language-ca,select-theme-ver-9.12,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-8.4.1,vc_responsive

RESIDÈNCIA ILLES D’ART

Artistes seleccionades

MAR VILLEYRA REDONDO (Menorca)

És artista multidisciplinària i curadora. Treballa mitjançant la fotografia digital i analògica, la imatge impresa, les videoinstal·lacions i l’escriptura experimental per articular i manipular els materials generats i atorgar-los noves formes expressives. Sovint també empra altres materials analògics com el fax o el tòrcul de gravat per transformar la imatge i experimentar amb els resultats que aporten les màquines obsoletes.

 

La seva premissa artística es basa en la idea de transformar la immaterialitat digital en resultats tangibles i sensibles, que travessin el cos i permetin configurar noves narratives sobre la memòria col·lectiva i la ficció com a eina de significació. 

 

Mar Villeyra és graduada en el Grau Universitari d’Arts i Disseny en la menció d’Art a l’Escola Massana (2023) i, posteriorment, va cursar el Postgrau d’Exposicions, Curadoria i Disseny a EINA (2024). Actualment, està estudiant el Màster Universitari en Gestió Cultural de la UOC.

 

En aquests darrers anys, ha participat en diferents exposicions col·lectives com «Capicua» (2023, La Capella, Barcelona), «Sobretaula» (2023, Fabra i Coats, Barcelona), «Galets al Galliner» (2023, El Corralito CCA, Terrassa) i «Àvies» (2024, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Barcelona). L’exposició més recent ha estat «Vida Mort / Mort Vida (Poètiques del Caos)» a Ática Art Gallery (Maó).

 

Com a curadora, ha realitzat diferents exposicions com «1998» de Kenjiro (2023, Convent de Sant Diego, Alaior), «L’Enfant Terrible & Donde Mueren los Días» de Kenjiro (2024, Fabrica40, Maó) i, junt amb Tomeu Sánchez, la col·lectiva «Contemporània 2025» (Atica Gallery, Maó).

JORDI CÁRDENAS (Menorca)

La seva pràctica artística es basa en la pintura i el dibuix com a mitjans per crear imatges amb implicacions personals i socials amb un punt de vista absurd, irònic i romàntic. 

 

En l’àmbit pictòric sempre ha cercat la manera de subvertir la tradició, esquivant l’abús de serietat i solemnitat de la pintura dels últims segles i atorgant-li una generosa dosi de sentit de l’humor. També s’interessa per altres procediments tècnics com el muralisme i l’escultura, els quals li permeten expandir el seu treball i trobar altres formes expressives.

 

Jordi Cárdenas s’ha format en dibuix, pintura i arts aplicades al mur a diferents escoles com Academia Carmen de Los Llanos (2016, Barcelona) o l’Escola superior d’art i disseny Llotja (2017, Barcelona) i amb diferents professionals com Miguel Gómez Losada (2022, Fresco Arte, Madrid) o Vincent Desiderio (2023, Quarantine Events, Menorca), entre altres.

 

Ha exposat en diferents col·lectives com «Contemporània 25» (2025, Atica Gallery, Maó), «25è aniversari The Reynolds Foundation» (2022, Maó) o «Culturele Supermarkt» (2020, Roodkapje, Rotterdam), entre altres. De les exposicions individuals, destaca «Tan romàntic com precari» a la Sala Sant Antoni (2024, Maó). A més a més, el seu treball ha rebut diferents premis i beques de creació i formació, i també té obra en dipòsit a Khroma Galeria, Galeria Artara i Vidrart.