1835
page-template-default,page,page-id-1835,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

RESIDÈNCIA ILLES D’ART 8

IVANA RAY SINGH (Menorca)

Ivana Ray Singh, alias Lucy Tcherno Ivanenko, és una artista multidisciplinària, agitadora cultural i DJ nascuda a Menorca (1985). Membre del centre cultural i comunitat artística Konvent (Cal Rosal, Berga). Creadora i co-presentadora del podcast Fetitxisme Sònic (projecte becat per la Generalitat de Catalunya 2021). Creadora del projecte interdisciplinar de música experimental i performance Amas (projecte becat per la Generalitat de Catalunya 2020). Co-fundadora de Konvent Ràdio i creadora dels programes Hortus Conclusus i A Love Supreme. Creadora i comissària del Festival A Love Supreme. Co-fundadora de la xarxa de col·laboració internacional Sympoietic Sound Network per artistes dissidents. Ha realitzat performance/art d’acció als Festivals Trilita 9, Stripart, Perpetracions (Barcelona) i, Milhoes de Festa (Portugal) d’entre altres. Ha realitzat murals, pintures i instalacions al Picnic & Break Festival del C.C. Bocanord (Barcelona), residència Creença del Konvent, i vàries localitzacions als carrers de Barcelona.

 

També ha sigut directora i comissària d’associacions de música experimental i art a Barcelona com Màgia Roja (de la qual va ser co-fundadora, directora i directora artística durant 10 anys), Gràcia Territori Sonor / LEM Festival LEM (del qual va ser directora de producció i gerent durant 7 anys) i col·laboradora de festivals com Sónar (a on va realitzar la sessió inaugural del 25è aniversari) o l’In-Edit, d’entre d’altres.

 

La seva obra está marcada principalment per un enfocament sincrètic i una apropiació simbòlica d’autor, inspirada per temes de metafísica i literatura ocultista, sobretot la metàfora Jungiana de l’alquímia com a procés d’individuació i la ficció especulativa (ficció=ciència, hiperstició) com a proposta activa versus tot allò no desitjat (Donna Haraway, Nick Land).

 

Busca generar obres i accions simbòliques amb la intenció de materialitzar altres futurs (i presents) possibles i desitjables.

 
 
 

Foto de Séverine Sajous

Foto de Pep Bosch Calvo

BARTOMEU SASTRE (Mallorca)
Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona. Algunes de les seves exposicions individuals són Assaig per a un monòleg improvisat (Galeria Fran Reus, Palma, 2018) o La voluntat (The will) (Palma,2014), en el Box 27 del Casal Solleric i comisariada per Tolo Cañellas. També ha realitzat diverses performances, entre les quals destaca Assaig per aun monòleg improvisat, realitzada en SWAB Barcelona Contemporary Art Fair (2018).
 
Anteriorment sota el nom Angélique Pailler ((/ ((, destaca Everyday Practice, comisariada per Ana Jehle (LAB Artists Unlimited. Bielefeld, Alemanya, 2016) i The intervening space between two points orthings (CCA Andratx, 2015). També ha realitzat projectes conjuntament amb Marcos Cuesta, sota el nom Cuesta-Sastre, com We are the new slaves (dins del cicle Financial Crimes. Poètiques en l’era del colonialisme financer, comissariat per Ivan Mejía, Sala Montcunill, Terrassa, 2013).
 
Ha participat en diverses exposicions col·lectives comTabula Rasa (comisariada per Fernando Gómezde la Costa i Pau Waelder, Es Baluard, Palma, 2014), Burned by the sun (Lundgren Gallery, Palma) o15peces en 3 actes (comisariada per Zaida Trallero,Eduardo Hurtado i Rosa Lleó, Sant Andreu Contemporani, Barcelona 2011). Ha realitzat diversos tallers educatius, entre els quals destaca la seva participació en el programa Zona intrusa 12: Prendre la paraula, comissariat per Rita Andreu. També ha treballat en el departament educatiu de la Fundació Pilar i Joan Miró (Mallorca,2011-2013). Ha guanyat certàmens com Art Jove convocat pel Govern Balear (Mallorca, 2012) i ha rebut beques com la de la Fundació Guasch Coranty (Barcelona,2010).
 
 
 

Foto de Séverine Sajous

Foto de Pep Bosch Calvo

Amb la participació de: