1279
page-template-default,page,page-id-1279,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
CARMINA BALAGUER

Carmina és periodista, documentalista i escriptora. Neix al Mediterrani i creix entre la ciutat, la muntanya pirinenca i la sensibilitat que li lliuren els constants viatges de la seva família. Des de ben petita s’acosta al món observant com els territoris i els seus paisatges marquen les idiosincràsies de qui hi habita.

 

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i magister en Periodisme de Viatges, treballa en produccions cinematogràfiques coordinant street castings sobre terreny. El 2013 es radica a Argentina, sent cronista de viatges per a diferents mitjans i cobrint el llenguatge de les televisions llatinoamericanes pels Estats Units. Durant el seu sisè any al país s’instal·la a la Quebrada de Humahuaca, a la província que delimita amb Xile i Bolívia, per documentar les comunitats indígenes kolla. Actualment bolca aquesta recerca en un llibre i un documental. També segueix col·laborant amb la revista Viajes National Geographic i escriu memòries de vida per encàrrec.

 

Reportatges recents:

 

IG @carmina_balaguer

TW @carminabalaguer

https://www.linkedin.com/in/carminabalaguer/

JOANA SARDÀ

Joana Sardà s’ha format en il·lustració a l’escola Francesca Bonnemaison (Barcelona), en Teràpia Corporal Integrativa (TCI) a l’escola Gestalt (Barcelona) i en Astrologia.

 

“Dibuixar i pintar sempre ha  format part de la meva vida. Per entendre’m, per entendre el Món i per la  necessitat d’expressar-me, l’art plàstic i escènic són dos grans pilars a la meva  vida. Per mi, l’expressió artística passa per moltes branques i cada una nodreix  allò que en el moment necessita ser expressat. La pintura, el dibuix, el  moviment, la dansa, l’escriptura, són aquelles que per ara, m’ajuden a viure en  harmonia.  Actualment estic investigant més des de la pintura improvisada, introduint el  moviment corporal o dansa. Experimentant amb la performance, sento la  necessitat de portar l’art i l’experiència artística a la natura. Per sentir una  connexió amb la vida, més real, més harmònica i menys depredadora, la  pràctica creativa a la natura, per ara, està sent un gran bàlsam que  m’agradaria seguir explorant.”

 

IG @joana_sarda

joanasarda.com

MASSAVIU

Massaviu és el grup format pels joves de Sant Esteve de Palautordera Miki Lloret, Biel Colomer i Ferran Romero.

Des del 2018 han tret 2 àlbums i dos EPs a més a més de 3 singles. El 2020, van ser escollits per iCat com la cançó de l’estiu. Aquest 2021, a més d’estar fent concerts a l’Espai Jove de la Bàscula i al Teatre Pare Casals, es troben en el procés de creació del seu pròxim àlbum, el qual anirà acompanyat de col·laboracions tant musicals com visuals.

Des de Massaviu es dóna suport a la producció de nous talents i artistes de l’àmbit català com Soucunbohemio, Pau Roget, Moli o el traper català Lluc Planas.

 

https://linktr.ee/massaviu

TINTA FINA

Núria Inés (Tinta Fina) treballa des del relat gràfic i el còmic expandit com a eines generadores de comunicació i coneixement. En els seus projectes s’apropa a les narratives vitals i personals de les altres buscant oportunitats de transcriure, en la narració de l’experiència, lectures crítiques dels contextos quotidians amb els que connecta directament. Aquesta forma de treballar genera a accions que barregen els relats gràfics amb trobades, rituals, aprenentatges d’alògics, sortides, entrevistes, experiències… temps compartits.

 

Compatibilitza el treball artístic amb la docència i la relatoria gràfica en diversos programes: els tallers de mediació educativa al MACBA “Copia, dibuixa i distribueix”, el programa d’INTERSECCIONS al Prat de Llobregat i com a docent de joves a l’escola d’arts visuals del Prat.

 

El darrer 2019 va participar en la “bienal de arte joven de Buenos Aires” a Argentina gràcies a una estança de dos mesos al centre d’art Recoleta convocada per Hangar. En aquest marc i coincidint amb la setmana del “territorio bienal” hi va realitzar dues accions: “DIBUJO TU VIDA” i “PASASFALTO”.

 

L’any 2018 va rebre un dels premis d’art de la Sala d’art Jove de la Generalitat pel projecte “Canción para Consuelo” i també amb aquest projecte, va poder participar d’una estada a Corniolo art platform, a Florència Italia.

 

Forma part del colectivo Julio, un col·lectiu amb el que media la producció de l’artista outsider Julio Julián com a pretext per tensar temes com classe, legitimació i identitat sexual amb el que van participar de l’exposició comissariada per Mery Cuesta “L’art irreductible” exhibida a la presó Model i a la universitat popular del CA2M.

 

Sovint participa en projectes d’altres artistes o col·lectius aportant-hi com a relatora gràfica és el cas del projecte “mèdiums” del col·lectiu DU-DA, “els enemics del poble i l’infern” de Lluc Mayol o “Implosió impugnada 26” de Rafael Tormo, entre d’altres.

 

tintafina.net

CARLOS CUENCA I CRISTINA LÓPEZ

Carlos i Cristina són dos músics i productors formats musicalment a Barcelona. Cristina és una cantant polifacètica que combina la pedagogia (ESMUC, Taller de Músics) amb la seva part més artística com a cantaora, compositora, productora i investigadora. Graduada en cant flamenc a l’ESMUC i Enginyera de Telecomunicacions, realitzant posteriorment el Màster en ensenyaments artístics d’estudis avançats en flamenc i diploma de Producció Musical a Microfusa. Carlos ha treballat durant anys com a percussionista i pianista, passant per la música llatina i el flamenc. El seu últim treball en solitari és Metamorphosis, una trilogia de vídeos musicals on el ball, el cant i l’electrònica conviuen com si ho haguessin fet tota la vida.

 

Paral·lelament a les seves trajectòries com a instrumentistes, Carlos i Cristina porten anys produint i portant el seu llenguatge flamenc–llatí a transitar els camins de la música electrònica i urbana. Actualment treballen en un espectacle a duo, el qual veurà la llum a la fi del 2021.

 

METAMORPHOSIS
JORGE BASCUÑAN RIVERA NETO
amb Clive Tanner, Juan Urbina i Maria Kobzeva

Jorge Bascuñan Rivera Neto (artista/investigador)

www.jorgebascunan.com

 

Jorge Bascuñan és un artista, professor i director brasiler, actualment amb seu a Berlín. Va completar la seva llicenciatura en Educació Física, i està certificat en Cinematografia i Direcció d’Actors tant a la seva ciutat natal, Sao Paulo com Berlín. Des de 2012 és codirector del ‘‘Baillistas Collective’ de Fotografia i Multi-art, i director d’Ìdrima, un col·lectiu de performance i art contemporani. El 2018 va completar el programa de màster en educació de dansa contemporània (MA CoDE, Alemanya). La seva obra està influenciada pel realisme màgic, qüestionant els significats dels cossos socialment construïts, la identitat i la sexualitat, amb l’objectiu de resignificar els aspectes simbòlics de la corporalitat contemporània a través d’experiments multidisciplinaris, i contextualitzant-la en l’àmbit de l’art i la política.

 

Clive Tanner (Photographer)

www.clivetannerphoto.com

 

Clive Tanner és director de fotografia / operador de càmera d’il·luminació amb més de 10 anys d’experiència a Irlanda, el Regne Unit i Alemanya. Els projectes en els quals ha treballat s’han mostrat a festivals de cinema, online i a la televisió de difusió. Treballant de forma autònoma, crea música, vídeos, documentals, curtmetratges i vídeos d’esdeveniments. En col·laboració amb altres creatius, també produeix obres innovadores, va co-fundar Odessa Visuals & Waking Hour Films, i va documentar-ne obres d’esdeveniments culturals, socials i comunitaris, incloent-hi projectes de ball que impliquen persones sense llar i persones amb necessitats especials. Li apassiona aportar les arts visuals, la creativitat i la narració de contes a cada projecte.

 

Juan Urbina (Artista/Investigador)

www.juanurbinadance.com

 

Ballarí, professor, coreògraf i investigador. S’ha format i treballat a Veneçuela, Irlanda, Espanya i Alemanya i té un Master in Contemporary Dance Education (MA CODE) de la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main. El seu interès per les pràctiques afrodiaspora respon a l’objectiu d’aixecar formes d’encarnació que viuen en un món no ideat per a la seva existència. Juan s’aventura en esferes de felicitat per fomentar la consciència social i l’alegria col·lectiva. Ha iniciat produccions de dansa comunitària en contextos socials marginats. El 2021, Juan va ser convidat pels departaments de dansa de la Universitat de Virgínia (EUA) i la Universitat Catòlica Pontifícia de Perú per compartir la seva recerca actual anomenada Salsa Moving Identities, amb una residència digital celebrant el dia internacional de la dansa 2021.

 

Maria Kobzeva (Artist/Kobzeva)

http://mariakobzeva.tilda.ws/

 

Neix a St.Petersburg, Rússia. Va començar el seu camí amb Gimnàsia Rítmica a Canada, després va estudiar a Vaganova Ballet Academy. Després de graduar-se es va unir a St.Petersburg Ballet Theater i va recórrer tot el món amb un ampli repertori clàssic. Per ampliar el seu coneixement, el 2015 va començar a estudiar Dansa Contemporània a la Universitat de Frankfurt (HfMDK). Durant aquest temps va treballar amb diversos coreògrafs, incloent Stephanie Thiersch, Johannes Wieland, Paula Rosolen, Menghan Lou, Georg Reischl, Dieter Heitkamp, Ayman Harper, i va participar en diferents projectes interdisciplinaris, un dels quals va ser una conferència de “Cyborg-ballet”. El 2018 va completar un aprenentatge amb el Theater and Haptic Hide / Paula Rosolen. El 2019 va rebre el premi d’audiència pel seu solo i duo a SoloCoreografico (Frankfurt) i SoloDuo (Cologne) i va ser una de les cinc finalistes a “Context. Festival Diana Vishneva” (Rússia). El mateix any va col·laborar amb la directora Isabella Roumiantsev a “SINGULARITY”, i amb la pianista Anastasia Churbanova a “Zeit und Raum, Bewegung und Klang”. L’any 2020 va treballar amb Paula Rosolen a “FLAGS”, i amb Profikollection a “Gespenster der Arbeit”, així com la creació de la seva pròpia obra OBSERVe per a Zukunft Tanz Festival. Actualment, està treballant en “Patterns of perceptions” – una performance que es farà a Premiere el juliol de 2021.

GABRIEL SOLER

Gabriel Soler (València, 1985). Graduat a l’Escola de l’actor de València i Llicenciat a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialització d’interpretació gestual. Gabriel és actor a temps complet des de fa 8 anys i ha actuat en països com Bèlgica, França, USA i el Regne Unit. Ha estat dues vegades guanyador de la Mostra de Teatre de Barcelona amb els espectacles ‘RIP’ de Rene Baker i “Esta Linda la Mar” de Denise Duncan. Ha actuat en més de 15 òperes entre elles la Bohème, Don Giovanni, Macbeth i Madama Butterfly en l’òpera Comique de París i La Monnaie de Brussel·les. A més Gabriel ha realitzat nombrosos projectes cinematogràfics, entre els últims calen destacar ‘Yibril’ i ‘Broken’ de JD Granados i ‘One Way’ de Bea Cabrera.

 

Actualment Gabriel està immers en la creació del seu nou espectacle teatral ‘Senyor Bé’, un duo de teatre i música sobre la paternitat, educació i ‘noves masculinitats’ amb el seu pare el cantant crooner Gabriel Molina.

 

www.gabrielsoler.com

https://www.imdb.com/name/nm7478315/