ARTS AL NORD 2024
3150
page-template-default,page,page-id-3150,stockholm-core-1.0.8,language-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

ARTS AL NORD

Artista seleccionat

SIMONE, DIEGO IRIBE (1987, Bahía Blanca, Argentina)

Simone és un músic i artista sonor argentí. Actualment, resideix a les Illes Balears, Espanya. El seu treball es basa en la relació entre sons concrets, que remeten a la cultura iberoamericana, i sons de síntesi i processos electrònics, posant en joc el paisatge sonor del territori amb les tensions globals.

  

El seu enfocament para atenció a les formes de producció de l’art popular i als gestos estètics que es donen més per creació col·lectiva que per voluntat individual. Per això la participació de músics locals en el desenvolupament de les seves produccions. “Tot el que no és tradició és plagi”, deia Ígor Stravinski a la seva “Poètica Musical”.

  

El 2023 publica “Un bolero per l’Arxiduc”, un llibre editat per Casa Planas com a resultat de la investigació en col·laboració amb el Teatre Principal, on desenvolupa una perspectiva sobre la utilització del folklòric a la imatge sonora de les Illes Balears durant l’explosió turística entre els anys 50 i 70

  

Simone s’ha format com a guitarrista i professor de música a la Facultat d’Arts de la Universitat de La Plata, Buenos Aires. També es va formar en disseny sonor amb Santiago Ávila i Cana San Martín a la mateixa casa d’estudis. Actualment, produeix música, art sonor per a obres de teatre, videoart, instal·lacions i treballa amb arxiu.

  

Ha estat becat per l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i pel Teatre Principal de Palma. Ha publicat música per al segell xilè “New Latam Beats” representant els productors emergents argentins. A més, ha participat en la primera residència de creació per a músics de Mallorca realitzada a la Fundació ACA i ha compartit les seves produccions a FiraB!, i Fira de Manresa.

 

 

simoneeemusica.wixsite.com

@simone_musica