865
page-template-default,page,page-id-865,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
SANDRINE DEUMIER

Autora, artista digital, intèrpret.

 

Amb la seva formació filosòfica i artística dual, Sandrine Deumier va construir una poesia polifacètica centrada en la qüestió del canvi tecnològic i el lloc performatiu de la poesia concebuda a través de les noves tecnologies. Utilitzant material de la paraula com a imatge i la imatge com a vector de paraules, també treballa en la unió de la poesia de vídeo i so considerant-los com a dispositius sensibles per expressar una forma de material inconscient en si mateix. El procés d’escriptura i el material mòbil de la imatge funcionen com a significats subjacents del reflux que es refereixen al parpelleig real i a les seves transferències de realitat a través d’estructures de pensament inconscients. El seu treball consisteix principalment en textos, poesia digital, instal·lacions multimèdia i actuacions audiovisuals en col·laboració amb compositors.

 

 

http://sandrinedeumier.com/

Realness – Intimate Garden, Cube Fest Cyclorama (Blacksburg, USA)

ALKYONI BOUCHALAKI

Com a artista de performance, m’interessa convidar a un despertar intern instantani, creant accions hipnotitzants, basades en una pregunta. Plantejo la pregunta, la recerca de la qual doni resposta mitjançant el meu art.

 

Com a artista visual, treball principalment amb la fotografia. Prenc fotografies de jo mateixa mentre realitzo actes poètics pretenent buscar un aspecte atemporal de la imatge. 

 

Les meves referències conceptuals i estètiques es veuen influenciades pels arquetips i símbols de la mitologia grega i cretenca. Així mateix, solc emprar, de manera no convencional, objectes diferents. La part conceptual del meu treball es relaciona amb textos d’aproximacions filosòfiques, antropològiques o psicoanalítiques especialment els de G. Bataille, J. Campell, A.Blay i C.Jung.

 

 

https://www.alky0ni.com/

ENTREVISTA A RÀDIO FAR / RESIDENTS

Dona far. 2021. Casa d’Artistes

PAULA VICENTE PUIGGRÒS

Sempre he pensat la meva pràctica artística com un mitjà per repensar les coses a través d’allò material, tàctil. M’interessa investigar sobretot temes ja establerts del meu entorn, dels quals ja se’ns ha vingut donada una idea prefixada per poder-hi incidir des d’un altre angle.

 

Molts projectes s’inicien amb un pensament, una conversa que es desplega cap a un interès o preocupació que genera, al seu torn, una investigació. Trobar allò subversiu del pensar en col·lectiu, del fer des de la quotidianitat amb materials propers per generar una obra que més que tancar pretén obrir la pregunta, deixar lloc al dubte.

 

 

https://paulavicente.hotglue.me

ENTREVISTA A RÀDIO FAR / RESIDENTS

Kidevo, 2021. Casa d’Artistes

SABINA URRACA

Sabina Urraca (Sant Sebastià, 1984) Escriptora i periodista.

 

Basca de naixement, però criada a Tenerife, viu a Madrid des de fa més de quinze anys. Ha estat venedora d’assegurances, cambrera, guionista, reportera, creativa de televisió i publicitat, locutora i talladora de marihuana. Ha col·laborat i col·labora en mitjans com El País, Cinemanía, Eldiario.es o Salvaje. És autora de la novel·la Las niñas prodigio, editada per Fulgencio Pimentel, guanyadora del Premi Javier Morote, atorgat pel CEGAL i seleccionada per New Spanish Books. Participa en l’antologia La errabunda (Primer tratado ibérico de deambulología heterodoxa), editat per Lindo&Espinosa i en l’antologia Tranquilas. Historias para ir solas de noche, editada per Lumen. En 2017 va tenir lloc la seva xerrada TED Escapar de la niña prodigio. Actualment imparteix tallers d’escriptura en els Tallers d’Escriptura Fuentetaja i diverses institucions culturals. Durant 2020 ha estat editora resident de l’editorial Barrett i ha rebut la beca del taller d’escriptura de la Universitat de Iowa.

 

https://www.sabinaurraca.com/

ENTREVISTA A RÀDIO FAR / RESIDENTS
FCO. JAVIER BARRERA

Com a poeta, he publicat Las canciones de Jeff Goblin (Ed. La Baragaña, 2012), El Mínimo Común Verso (Agente Noviembre, 2012), Nuevos Conceptos en la Representación Gráfica de la Violencia (Edicions del Despropòsit, 2016) i els poecòmics La Nau (Revista de còmics a la Deriva #2, 2016) i La Cleda -escrita a dues mans amb n’Agnès Llobet- (Edicions del Despropòsit, 2016). He publicat així mateix sota el pseudònim Javier Gulag diferents obres relacionades amb la poesia experimental com ara El niño que mató Alan Moore i El fenómeno encontrado (I i II) sota el segell de The Fairy Feller Uaeh! També he aparegut en diferents antologies poètiques com El Último Jueves. 15 años POESÍA on the road (Calima Ediciones. 2011), Uni…versos para Somalia. Cien poetas por Somalia. (Quadrivium. 2011) i Bukowski Club. Antología poética (Canalla Ediciones. 2011).

 

Com a artista visual, he dut a terme diferents projectes artístics i exposicions des de l’any 2012. Un dels eixos principals del meu treball és l’exploració de les connexions entre paraula i representació gràfica.  En realitat, la major part del meu treball es redueix a posar noms i a contar històries.

 

 

https://fjbarrera.blogspot.com/

http://thefairyfeller.com/

ENTREVISTA A RÀDIO FAR / RESIDENTS