1781
page-template-default,page,page-id-1781,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
MARIONA VILASECA

Sento un gran impuls de recuperar la vivència dels meus inicis. Al 1994 vaig descobrir que elmeu ritual de caminar per la natura en direcció a la muntanya de Montserrat, cercant espai de calma i poder estar present amb mi mateixa, sense altra presència que la naturalesa, era un ritual d’agermanar artistes anteriors del land art, el body art o les performance a la natura. Els testimonis, registres d’aquelles caminades, la documentació que generava d’aquella experiència es convertiren, a posterior, en obres.

 

Reviure i recuperar l’espai de caminar, directe des de l’habitatge a dins la natura, recórrer elsseus camins i deixar que cada petjada i cada passa configurin el dibuix vital, plasmant l’experiència directa, deixant el rastre, la petjada amb els meus propis elements (la càmera, el llapis, el paper…).Aquest cop ho faig amb la muntanya del Toro. Terra, símbol molt present a la meva obra i llenguatge. I el seu binomi, el mar, l’element aigua, tan present en tota la meva obra, inspirant el meu estat mental i al meu canell. Fent néixer noves emo-grafies (dibuixos que vaig començar a titular així des del 2004). Deixar que el Moment Present dibuixi i camini. La poètica amb i de la natura, interior i exterior.

 

 

www.marionavilaseca.com

CARMINA BALAGUER

Nascuda al Mediterrani, em crio entre la ciutat de Barcelona; el Pirineu català; i els constants viatges de la meva família. Des de petita m’acosto al món observant com els territoris i els seus paisatges marquen les idiosincràsies dels qui resideixen en ells. Visc el viatge com una eina per a entendre la realitat i els seus orígens, perquè crec que escoltar les cultures ancestrals ens fa avançar com a societats futures.

 

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Periodisme de Viatges, inici la meva trajectòria en la meva terra natal treballant en llargmetratges cinematogràfics com a directora/ajudant de street casting, un mètode de cerca de personatges sobre terreny, així com tenint rols en productores audiovisuals.

 

Radico sis anys a l’Argentina sent cronista per a Viatges National Geographic (Espanya) i National Geographic Traveler Llatinoamèrica (Mèxic), a més de ser corresponsal llatinoamericana per al mitjà nord-americà The Daily Brief, Promax Global, que cobreix la creativitat dins de la industria televisiva. Col·laboro amb altres mitjans com Condé Nast Traveler (Espanya), Brando (l’Argentina) i Travel Magazine (l’Argentina). També treball com a productora periodística per a ESPN Ioga Latin America.

 

Durant el meu sisè any al país m’instal·lo a la província andina de Jujuy per a documentar el rol de les dones indígenes kollas en una recerca que actualment estic bolcant en un llibre. Allí m’acosto a les comunitats locals dirigint i produint el documental etnogràfic “La pantalla andina”, projecte en el qual segueixo treballant en la seva fase de distribució.

 

Actualment, combino aquesta labor amb la col·laboració en mitjans i l’escriptura de llibres de memòries de vida per encàrrec, desenvolupant un mètode que fusiona els gèneres de la biografia, el perfil periodístic i el reporterisme.

 

DARRERS TREBALLS

 

 

CATERINA TALTAVULL

Fa més de set anys que em dedico al món de la il·lustració i tres anys amb Corni Illustration, la meva marca personal, que sorgeix de la necessitat de mostrar-me al món. Corni neix el 2019 durant la meva estada al Regne Unit, on va tenir una càlida rebuda tot i les dificultats del moment.

 

Des de Corni defenso l’ecologisme, els drets dels animals, la sostenibilitat, el zero waste, el reciclatge, la igualtat, la col·laboració i el treball en equip. Busco ser un granet d’arena dirigit a canviar, cap a millor, la societat en la qual vivim. M’identifico amb el terme vega i la seva ideologia. Les meves il·lustracions són un pont per transmetre aquests ideals d’una forma lúdica i divertida. Per crear-les utilitzo tècniques tradicionals com gouache, acrílic i aquarel·la amb suports variats com papers de diferents gramatges, fustes o llenços. També m’agrada complementar algunes imatges amb programes digitals com Photoshop, Illustration i InDesign, segons la finalitat d’aquesta.

 

Com a bon reflex del meu estil il·lustratiu, em considero una persona alegre, treballadora i empàtica, sempre amb ganes de descobrir nous horitzons i crear nous projectes, on desafiar els meus coneixements i creativitat. Em trobo en constant evolució i, per tant, el meu estil també.

 

 

IG @corni.illustration