2107
page-template-default,page,page-id-2107,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

III JORNADES DE PERFORMANCE

MENORCA · 5 > 13 DE MAIG 2023

PERFORMANCE

CONCERT

FORMACIÓ

MOSTRA

Lorena Izquierdo · 5 maig, 20 h. Castell de Sant Antoni (Fornells)

Néfur · 5 maig, 21 h. Teatre de Fornells

Lorena Izquierdo · 6 maig, 10-14 h. Casa d’Artistes

Waiwen i Neus Masdéu · 13 maig, 19 h. Casa d’Artistes

PROGRAMA D’ACTIVITATS

DIVENDRES 5 DE MAIG · FORNELLS (Menorca)

20 h · OSSOS I FLOR, AMB LORENA IZQUIERDO

PERFORMANCE

 

Com s’articula una paradoxa sonorament i visualment? Com s’experimenta l’espai de noves maneres, s’hi dona noves formes, es reinterpreta i amplia? Podem experimentar i superar els límits entre objecte, cos, so i els seus intervals?

En aquesta acció, el públic i la performer es troben en una relació inusual amb el so i el context, cosa que permet una percepció expandida per trobar nous i estimulants llocs i idees per a la imaginació.

 

 

Espai: Castell de Fornells

Activitat gratuïta

Foto: Lorena Izquierdo

21 h · VULGIA, AMB NÉFUR

CONCERT PERFORMATIU

 

Vulgia {vulnerable salvatgia}, de Néfur, és una composició feta únicament a partir d’enregistraments sonors de la natura i veu. La veu humana interactua com una veu més del paisatge de les zones humides de Menorca i es comunica amb ocells, aus aquàtiques, amfibis i insectes en un viatge serè i transcendent. Vulgia fa referència als petits éssers que amb un pes de només 8 grams travessen continents cada primavera.

Néfur és el nom artístic de Laura Guarch, cantant, compositora i performer d’Ulldecona. Krëodylia és el seu debut com a compositora. També ha publicat dos singles Fleeting Light i Nàufrags i ha presentat projectes de performance site-specific, rutes participatives i instal·lacions sonores a diversos festivals.

 

 

Espai: Teatre de Fornells

Activitat gratuïta

Foto: Silvia Poch

DISSABTE 13 DE MAIG · CASA D’ARTISTES (Es Mercadal)

19 h · MOSTRA DE PERFORMANCES, AMB WAI WEN VIENTO DEL SUR I NEUS MASDEU

MOSTRA DE PERFORMANCES D’ARTISTES EN RESIDÈNCIA

 

El col·lectiu Waiwen Viento del Sur i l’artista Neus Masdeu han participat en la primera residència de formació i creació de les III Jornades de Performance. En aquesta mostra de performances, les artistes presentaran els treballs, acabats o en procés, que hagin estat treballant a Casa d’Artistes (es Mercadal) entre el 4 i el 15 de maig de 2023. Posteriorment es farà un col·loqui.

Espai Casa d’Artistes (Es Mercadal)

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia. 

INSCRIPCIÓ

Foto: Wai Wen Viento del Sur

FORMACIÓ DE PERFORMANCE

DISSABTE 6 DE MAIG · CASA D’ARTISTES (Es Mercadal)

LA VEU COM A MATÈRIA SONORA I PERFORMATIVA

10 h a 14 h · TALLER AMB LORENA IZQUIERDO

Taller d’experimentació, improvisació i creació col·lectiva a partir del diàleg entre la veu i l’art de la performance. Es donaran eines per desenvolupar activacions (accions performatives) tant individuals com col·lectives, basades en exercicis d’escolta i d’exploració de la veu com a matèria sonora en relació amb el gest i l’acció. S’habitaran les paradoxes, transitant pel crit, l’exageració, la contenció i també el que és invisible. L’espai de treball serà el medi en el qual, des de la intuïció i el joc amb els límits, aprendrem a fer us del temps i el so en la creació en viu.

 

Objectius

  • Aprendre a emprar la veu pròpia des d’un punt de vista plàstic i performatiu.
  • Fer servir l’escolta com mode de percepció en el qual s’uneixen la veu, l’espai, el temps i l’acció.
  • Conèixer eines d’improvisació individual i col·lectiva.

 

Destinataris

  • Qualsevol persona interessada en l’ús de la veu lligada a l’acció.
  • Artistes de totes les disciplines artístiques.

 

Necessitats a aportar pels participants:

  • Es poden dur materials o objectes amb els quals es vulguin treballar: instruments, poesies, escrits, etc.

 

Com puc inscriure’m?

  • Escriu una carta de motivació en la qual expliquis l’interès en el taller i/o l’experiència en l’àmbit de la performance (150 paraules com a màxim, en català o castellà).
  • Omple el formulari amb les teves dades i copia el text de la carta a l’apartat corresponent 
  • Termini per inscriure’t: 3 de maig
  • Confirmació de plaça: entre el 4 a la tarda i el 5 al matí.

 

Espai: Casa d’Artistes (Es Mercadal)

Activitat gratuïta amb places limitades (5-6 places amb carta de motivació)

INSCRIPCIÓ

Foto: Lorena Izquierdo

Lorena Izquierdo és accionista, vocalista i poeta valenciana. Llicenciada en Història de l’Art i Filosofia i màster en Pràctiques Artístiques a Belles Arts en l’especialitat de performance art. Va estudiar violoncel i es va formar en dansa butoh i improvisació. En les seves peces, explora diversos conceptes a través del cos, la veu, la poesia, l’espai, el temps i la relació inusual amb objectes quotidians, les quals denomina poesia d’acció. 

Viu i treballa entre Berlín i València, on desenvolupa projectes internacionals junt amb altres plataformes i artistes. És codirectora, al costat de Mario Montoya, de la plataforma artística Diàleg Obert, des d’on realitza la gestió i comissariat de projectes culturals centrats en l’experimentació, la investigació i l’exposició de propostes de performance art i de les arts sonores. Desenvolupa projectes internacionals junt amb altres plataformes i artistes, performant en format solo, duo i també en col·lectiu. Durant els darrers anys ha desenvolupat diversos projectes amb músics de diferents formacions. També escriu i investiga teòricament sobre l’art experimental.