1487
page-template-default,page,page-id-1487,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Produït amb el suport del Departament de Cultura, Educació,Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

Descarrega el dossier informatiu
INSCRIPCIONS FINS A OMPLIR AFORAMENT
INSCRIPCIÓ

II JORNADES DE PERFORMANCE

amb MARINA BARSY JANER x ISIL SOL VIL
RECINTE FIRAL DES MERCADAL · 26/27 MARÇ 2022 · TALLER GRATUÏT

HORARI:

  • 26 de març · de 16 h a 19 h
  • 27 de març · de 10 h a 14 h

El dia 27 de març realitzarà una activitat oberta al públic (sense reserva) de 16.30 h a 18.30 h  

Taller pràctic de performance o art d’acció a partir i des de la corporeïtat*, és a dir, des de l’espai propi. Es donaran eines per desenvolupar activacions (accions performatives) tant unipersonals com comunitàries, basades en exercicis d’escolta extrema (sincera, pura, amb tots els sentits), pràctiques d’identificació i reconstrucció de la memòria corporal (entesa com a geografia políticoafectiva), exploració dels múltiples espais* interns i externs, de l’apoderament de les nostres corporeïtats, energies i imaginaris i des de pràctiques de reconeixement de l’altre i de l’ésser en relació amb una comunitat heterogènia.

 

*Entenem la corporeïtat com a espai de vida primigènia. Com a espai acollidor i/o inhòspit, com a terra, llar o lloc, com a espai propi des d’on sorgeix la sensibilitat i l’enteniment de la resta d’espais que ocupem i/o habitem.

 

OBJECTIUS

– Experimentar la performance o art d’acció des de la pròpia corporeïtat i la comunitat.
– Explorar l’escolta extrema vers tot el que ens rodeja (el nostre ésser, la comunitat, els espais interns i externs, la memòria corporal, etc.)
– Cocrear intervencions espontànies i efímeres a partir dels recursos i eines que ofereixen les pràctiques treballades.
– Conèixer la pràctica de la performance i art d’acció des de la pràctica i l’experimentació en un/a mateix/a.

LES FORMADORES

MARINA BARSY JANER x ISIL SOL VIL

Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil (Puerto Rico x Catalunya) són artistes, curadores,investigadores i pedagogues de la performance. Directores de l’espai de creació i pedagogiaradical MATERIC.ORG. Curadores de MAR DE ISLAS encuentro de performance del Caribe iEMPREMTA festival internacional de performance. Comencen el seu treball conjunt el 2015seguint una filosofia d’Amor Subversiu i Cures eXtremes. Han presentat obra a Europa, Àsia iles Amèriques a festivals, museus i galeries com Viva! ArtAction (Canadà), Tempting Failure(Regne Unit), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Espanya), Arts Santa Mònica(Espanya), Ex Teresa Arte Actual (Mèxic), Festival International d’Art Performance aMartinique (Martinica) i Organ of Critical Arts-OKK (Alemanya), entre d’altres. La seva obraforma part de l’arxiu del Live Art Development Agency (Regne Unit), de l’Art Exchange Project(Regne Unit), del Museu de l’Empordà (Catalunya) i del Netherlands Institute for Sound andVision (Països Baixos), entre altres. Han realitzat cursos de performance dins del Programa deEstudios Independientes del MACPR (Museo de Arte Contemporáneo de Puerto Rico), per aMassana Permanent de l’Escola Massana centre d’art i disseny de Barcelona i alsdepartaments de Belles Arts de la Universitat de Puerto Rico i la Universitat de Barcelona.

STATEMENT ARTÍSTIC artistes visuals i de performance trobades. Procedents de mons tantdispars com Amèrica Llatina i Europa, allò “masculí” i allò “femení”. Les seves pràctiquesindividuals convergeixen en entendre l’art com un acte transgressor. Aquest actetransgressor s’evidencia i es posa de manifest a partir de l’entremesclament de les sevespròpies psiques, cuerpas, sensorialitats i afectivitats eXtremes, que permeten eliminar laconcepció dual del ser. Mitjançant el mimetisme es traça el camí a la supressió de l’ego, i al’aparició de l’ésser anonimat, desheretat de qualsevol títol individual o diferencial. Entenen lamimesi, no com a imitació, sinó com un vincle cap a la desconstrucció de la noció moderna del’individu (neoliberal). 

La seva pràctica artística porta a l’eXtrem el mimetisme de las cuerpas en un espai específic ien un entorn determinat. Exploren sensibilitats alternes que desafien les cronologieshistòriques imposades i destrueixen la dicotomia entre home o/i dona. Les seves pecess’emmarquen en la necessitat d’establir una mateixa connexió i ritme corporal de puraescolta. No són dues corporalitats, no són dos artistes, són la cuerpa en un espai, un temps iuna presència. El seu punt d’unió, com a punt de fuga, és un batec constant on la pluripresència de la cuerpa, la destrucció fronterera i la descolonització corpoment és acte derebel·lia i subversió.

WWW 

FB 

IG 

VM