ARTS AL NORD
1096
page-template-default,page,page-id-1096,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.8,woocommerce-no-js,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,paspartu_enabled,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.1,vc_responsive

RESIDÈNCIA ARTS AL NORD

BASES DE LA CONVOCATÒRIA

ARTS AL NORD _ CREACIÓ EN ART SONOR 

És una convocatòria dirigida a artistes que necessiten un temps per dedicar-lo al seu procés d’investigació i/o creació sonora

Es seleccionaran propostes (màxim 2 artistes per proposta) per realitzar una estada de creació d’un mes a la Casa d’Artistes (Menorca). 

Les beques inclouen espai de treball i allotjament valorat en 400 € per artista individual / 700€ per col·lectiu de 2 creadores. 

 

Què s’ofereix?

 • 1 beca d’estada completa per valor de l’estada creativa a la Casa d’Artistes. 
 • El projecte guanyador mostrarà el procés de creació sonora a la Terrassa des Claustre (Maó).
 • Ajuda a la creació de 200€.

 

 • 2 beques al 50% del valor de l’estada per projectes finalistes. 

 

Com participar?

Heu de presentar la següent documentació en un sol document pdf al correu casadartistes@gmail.com.

L’índex del document serà el següent:

 1. Biografia / statement (declaració d’intencions).
 2. Breu carta de motivació.
 3. Mostra del treball recent. Un mínim de 2 projectes i màxim 5. 
 4. CV artístic. Ha d’incloure les dades personals (nom complet, lloc i data de naixement, correu electrònic, nombre de telèfon, web o vincles a xarxes socials).

 

El document pot estar en català, castellà o anglès.

 • Termini de presentació: fins al 10 de maig de 2021
 • Resolució: 21 de maig de 2021
 • Estada entre el 3 de setembre al 3 d’octubre 2021

 

Acceptació 

Un cop s’hagi notificat la resolució, l’artista tindrà 5 dies per acceptar o rebutjar la beca. En acceptar-la, els i les artistes es comprometen a:

 • Acceptar els termes de la convocatòria.
 • Assegurar la seva participació durant les dates pactades (*no ajornable).
 • Autoritzar l’ús de la documentació visual i sonora amb finalitats divulgatives i com a arxiu de la Casa d’Artistes / Es FAR Cultural.

L’espai arquitectònic del Claustre del Carme

Annexa a l’església neoclàssica del Carme, iniciada el 1750, s’erigeix el “claustre del convent del Carme”, edificat entre el 1750 i el 1808. El convent va allotjar a l’ordre dels carmelites, i més tard, ja desamortitzat i dessacralitzat, va tenir d’altres vides com a palau de la justícia, presó i escola. En temps més recents s’ha transformat en una sèrie d’espais i equipaments per a ús cultural. També s’hi troba el Conservatori Menorca, l’Escola Municipal de Música, Ceràmica i Pintura, sales d’exposicions i la UNED.

El darrer quart del segle XX l’espai que envolta el pati esdevé Mercat Municipal de Maó, i a les antigues cel·les monacals de la planta baixa del Claustre s’ubiquen les parades de carns, fruites i verdures procedents del camp menorquí, així com, darrerament, una oferta gastronòmica i d’artesania local.

Fruites i verdures, embotits i formatges de l’illa, carn, forn de pa, roba, vins, premsa, menjars preparats, sabates, cafeteria El Trueno, bar i espai cultural a l’aire lliure, Refectori…Tot és dins Es Claustre.

La Terrassa: un Espai Obert, Festa Compartida i Cultura Viva

Al pati, l’espai central de l’edifici, i emmarcat per unes precioses voltes de marès, és on realitzem activitats culturals i lúdiques a l’aire lliure. Concerts de jazz, pop, folk, clàssica, teatre, dansa, art… Un entorn únic on gaudir d’una oferta cultural sense comparació a la illa, amb una proposta gastronòmica elaborada amb productes locals i de qualitat. Pel seu escenari hi han passat grups i artistes com ara Love of Lesbian, Kiko Veneno, Jordi Savall, Rosalía, Coque  Malla, La Mala Rodriguez, Xoel Lopez, Jay Jay Johanson, Antonia Font, Jorge Drexler, Mastretta, Albert Pla, Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Sopa de Cabra, Celtas Cortos, Toreros Muertos, El Niño de Elche, Marco Mezquida i Sol Picó, Quimi Portet, Manel, Ivan Ferreiro, Maria Arnal i Marcel Bagés, Carles Benavent i Tomasito, CaboSanRoque, Roger Bernat, Joan Català, Circ Bové, Leo Bassi...

Un programa cultural divers per Menorca

Des de l’equip que gestiona Es Claustre es vol transmetre una selecció acurada dels artistes que formen el contingut del seu cartell i la seva programació. Un valor en comú és ressaltar l’autenticitat de la seva proposta, tant si son grans valors consagrats que els avalen o bé pel seu potencial i projecció, siguin de l’escena internacional, estatal o bé del propi territori. Es Claustre és Música en directe, Documentals, Arts Escèniques, il·lustració, gastronomia…. Tot és dins Es Claustre.

De dia, o de nit, la Terrassa d’Es Claustre és una visita obligada per tothom qui passi per Menorca.