1615
page-template-default,page,page-id-1615,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Observatori de Patrimoni Sonor Pirineus- Mediterrània
(OPS-PM)

Neix el primer projecte de Patrimoni Sonor de la Mediterrània, amb Menorca i Es Far Cultural com a socis impulsors. Es FAR treballa des de fa anys en la línia estratègica de la creació sonora. L’any 2017 es va celebrar la 1a edició d’Arts al Nord al Far de Cavalleria i fins al passat octubre 2021 s’han fet quatre edicions. En l’última edició, Arts al Nord va fer un gir significatiu, obrint-se a la creació en art sonor i música experimental a través d’una residència a la Casa d’Artistes (Es Mercadal).

De la mà d’aquest projecte, s’engega la ràdio col·laborativa Ràdio Far Menorca que crea i emet continguts culturals en línia. A través de programes com KM Zero, Sonora, Maquetes i Ones de Mots s’ha treballat en l’àmbit del patrimoni sonor de l’illa.

 

És així que, enguany, se li ha ofert la possibilitat de participar en el primer Observatori de Patrimoni Sonor Pirineus – Mediterrània (OPS-PM), un projecte creat per Sound Earth Legacy, co-finançat pel programa Euroregió Pirineus Mediterrània i amb la participació d’Es Far Cultural, CIRDOC i Museu Balear de Ciències Naturals.

 

Aquest projecte preveu l’intercanvi de coneixement, gravació sonora, creació i promoció del patrimoni i identitat sonora euroregional a través de les residències artístiques, tallers educatius d’inclusió social i difusió del coneixement. Del 3 al 18 de maig, Es Far acollirà un artista sonor perquè realitzi una residència artística a la Casa d’Artistes (Es Mercadal) per gravar els sons del parc natural de l’Albufera des Grau, la reserva marina del nord de Menorca, l’illa de l’aire, el barranc d’Algendar o els entorns de fars com el de Favaritx i Cavalleria.

Es poden presentar candidatures fins al 20 de març.