2005
page-template-default,page,page-id-2005,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
VICTORIA ELLM

Els interessos centrals del work in progress de Victoria Ellm se centren en la fractura lingüística produïda en la tangent relacionis-temps i en la salut, especialment la mental. D’aquí a un temps, les fragilitats humanes evidents en tots dos espais d’exploració han pres cos a través de la paraula, el menjar i la imatge en moviment.

 

Graduada en Belles Arts i Comunicació i Indústries Culturals i, després d’un Màster de professorat d’educació secundària en arts visuals per la Universitat de Barcelona, ha continuat aprenent a través de seminaris i grups d’estudi independents centrats en l’audiovisual, la filosofia, les pràctiques curatorials i la salut: La educación superior en el mundo actual. Diseño universal del aprendizaje (UB), Fer-se un cos. Entrenament politicopoètic (Casal Solleric), Nomadología y Rostridad: Mil Mesetas, (Osmionirca Biblioteca), Dementia and the Arts: Sharing practice, developing, Understanding and Enhancing Lives ,(University College London y Futurlearn), Film Education: A User’s Guide (British Film Institut y Futurelearn), LAB: Transacciones, límites e híbridos. Taller de desarrollo de proyectos (Hangar), Ecoficciones. Del imaginario cinematográfico a las narrativas especulativas (Hangar), Workshop Artefactos cinematográficos. una iniciación al cine analógico (Xcèntric -CCCB), Epistemologies i metodologies de recerca feminista (Universidad Pompeu Fabra), Taller Totes Incloses: museus i dones en situació de vulnerabilitat (Apropa Cultura).

 

Ha participat en exposicions col·lectives com El laboratori del no fer, de Christina Schultz (Blue Project, 2019) o el projecte curatorial virtual (La Capella, 2021) i ha investigant en espais de creació com el Konvent o Sa Talaia. 

 

Seleccionada en el Talent Lab de l’Atlantida Film Festival amb A Woman’s House, aquesta peça audiovisual s’ha anat desplegant en una espècie de projecte de vida on treballs previs com Sala d’espera, Un llit · Històries per a un llit, ibuprofeno 600min o The Food is Present també tenen cabuda.

 

linktr.ee/victoriaellm

IVAN TORRES HDEZ

Treballa en cinema documental i d’assaig entre Finlàndia i Galícia, on viu actualment. La seva pràctica inclou també la performance de “live visuals” o cinema en directe, i la creació d’art sonor destinat a la interpretació en viu. Els projectes que desenvolupa tenen sempre un caràcter desconstructiu i d’experimentació amb noves narratives i formats analògics mitjançant la seva recuperació, transformació i reinterpretació. Una part recurrent en el seu treball és la memòria, el seu significat i traç en els processos de construcció narrativa mitjançant l’erosió o alteració d’aquesta.

 

ivantorreshdez.com

LUIS DÍAZ

Actualment, està treballant en l’escriptura d’una novel·la sobre el desig de ser escriptor, a més d’altres eixos com la confusió i la falta de significat de molts moments de les nostres vides, degut en part per una presència constant dels mitjans de comunicació, especialment de la televisió. Els seus anteriors llibres treballaven els textos des de la poesia en prosa i per a aquesta tercera obra pretén afrontar l’escriptura des de la narrativa procurant que l’ús del llenguatge, les imatges i el ritme siguin tan important com el que es compta.

 

Luis Díaz (Alcalá de Henares, 1994) és escriptor, periodista i gestor cultural. Ha publicat els llibres Hombres con un diente de leche (Cántico, 2020), obra guanyadora del IV Premi Irreconciliables, i Los bloques naranjas (Caballo de Troya, 2023), editada per Sabina Urraca. Els seus textos també han aparegut en antologies com Árboles frutales (Editorial 16, 2021) o De qué hablamos cuando hablamos de amor (Cántico, 2023).

 

Així, altres treballs —literaris o culturals— han estat publicats en revistes com MULE o Poscultura, a més d’en mitjans periodístics com a VICE, El Salto o Mondo Sonoro.

 

En l’àmbit de la gestió cultural, dirigeix des de 2019 el Festival de Festival de Poesía Joven de Alcalá de Henares. Aquesta proposta literària té com a objectiu promocionar les noves veus de la poesia a Espanya. En les anteriors edicions —la IV edició tindrà lloc a la fi d’abril— han participat autorxs com Elizabeth Duval, Sara Torres, Óscar García Sierra o Rosa Berbel.

 

@yungarepa/