2048
page-template-default,page,page-id-2048,stockholm-core-1.0.8,language-en,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

RESIDÈNCIA III JORNADES DE PERFORMANCE

BASES

 

Obrim la primera convocatòria de residència en el marc de les III Jornades de Performance que tindran lloc a Menorca entre el 5 i el 7 de maig. Aquest esdeveniment està coordinat per Es Far Cultural, una entitat que treballa a partir dels eixos F.A.R (Formació, Arts i Recerca) amb projectes de residències artístiques dirigides a la creació i la recerca, programa d’activitats culturals i exposicions, tallers i jornades, així com de la difusió de continguts culturals a Ràdio Far Menorca.

 

La convocatòria es dirigeix a artistes o col·lectius que treballin en l’àmbit de la performance i l’art d’acció, independentment de les línies conceptuals del seu treball, que tinguin interès a participar de la residència de formació i creació que es farà al centre de creació Casa d’Artistes, una casa de camp situada a 4 km del poble des Mercadal (Menorca) on la convivència i l’ambient de treball cohabiten entre l’organització des FAR Cultural i els residents. 

 

La beca cobrirà les despeses de 2 persones (llegir apartats posteriors) per participar a les III Jornades de Performance i fer una residència del 4 al 15 de maig de 2023. En aquest sentit, l’artista o col·lectiu es compromet a participar de les activitats del programa i, al final de la residència, realitzar una activitat oberta al públic en la qual presenti la performance treballada durant el període de residència, tant si es considera una peça acabada o en procés. 

 

 

QUÈ S’OFEREIX?

 • Allotjament per 2 persones (valorat en 25 €/ nit i persona) a la Casa d’Artistes. Inclou habitació totalment equipada. També cuina, bany, sala d’estar i biblioteca compartits.
 • Espai de treball a la Casa d’Artistes. Tots els espais de treball són compartits (taller polivalent, espai coworking, etc.)
 • Honoraris per realitzar una activitat pública. 120 € +iva (imprescindible presentar factura).
 • En cas de viure fora de Menorca, es cobriran els desplaçaments d’anada i tornada per a 2 persones.
 • Difusió a través de la web i xarxes socials.
 • Assessorament tècnic i de producció per part de l’equip gestor de la residència.
 • L’organització recollirà les persones residents a es Mercadal el dia de la seva arribada.

 

COMPROMISOS DE L’ARTISTA

 • L’artista o col·lectiu aprofitarà la residència per a la investigació i la creació en l’àmbit de la performance i/o l’art d’acció.
 • L’artista o col·lectiu es compromet a assistir a totes les activitats programades dins les III Jornades de Performance, les quals tindran lloc entre el 5 i el 7 de maig.
 • L’artista o col·lectiu es compromet a participar d’una activitat oberta al públic en la qual es presenti, almenys, la performance treballada durant el període de residència, tant si es considera una peça acabada o en procés. 
 • L’artista o col·lectiu ha tenir la capacitat de facturar, ja sigui com a autònom, a través d’una associació, cooperativa, etc.
 • L’artista o col·lectiu assegura la seva participació durant les dates previstes (*no ajornable). Per això, disposarà de 3 dies per acceptar o rebutjar la residència a través del document d’acceptació formal que li facilitarà l’organització.
 • Qualsevol altra despesa (dietes, desplaçaments dins l’illa, producció d’obra…) anirà a càrrec de l’artista o col·lectiu. 
 • L’artista o col·lectiu accepta els termes de la convocatòria i la normativa de la residència.
 • L’artista o col·lectiu ha de ser capaç d’entendre el català i/o castellà per poder participar de les III Jornades de Performance.

 

COM PARTICIPAR?

Heu d’omplir el formulari i adjuntar els següents documents en català o castellà.

 • Currículum artístic.
 • Mostra visual i textual de treballs (pot ser un enllaç a la web o un dossier en pdf). 

 

CALENDARI

Període de presentació de candidatures:  del 27 de març al 10 d’abril de 2022

Resolució: 12-14 d’abril de 2023

Acceptació de la residència: 14-18 d’abril de 2023

Període de residència: del 4 al 14 de maig de 2023

 

CONSULTES

casadartistes@gmail.com

FORMULARI