1105
page-template-default,page,page-id-1105,stockholm-core-1.0.8,language-ca-ca,select-theme-ver-5.1.4,ajax_leftright,page_not_loaded,paspartu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Resolució convocatòria ILLA 2021

Estem molt contents i contentes de comunicar oficialment el resultat de la convocatòria de la Residència ILLA.

El jurat d’aquesta convocatòria, format per el comissari Joan Vila i Boix, la gestora cultural Clémence Giraud  i l’artista Isabelle Riu, ha seleccionat les candidatures de les artistes següents:

Illes Balears 

Gabriel Llinàs Soto

Occitània 

Laëtitia Lazizi

Catalunya 

Alba Rihe

També volem agrair molt sincerament la participació als 28 artistes que ens han enviat la seva proposta per aquesta convocatòria. El nivell ha estat excepcional i ha sigut una responsabilitat enorme per a nosaltres haver de seleccionar els projectes que més s’adeqüen als objectius de la Residència ILLA. 

ILLA DELTA ART 2021

OCCITÀNIA

LËTITIA LAZIZI

“Vaig començar a experimentar amb la fotografia al voltant de l’autoretrat el 1997: sóc un suport.

Les meves autoficcions s’organitzen en capítols com si s’escrivís un llibre de poemes visuals. Es concreten en fotos, pel·lícules i, més recentment, en aforismes que responen els uns als altres, es complementen o de vegades enfangen les aigües.

Tot això es projecta, penja, penja, a les parets, al terra, sobre materials fluids i transparents, sota la llum o a mitja llum. De vegades ocult a la vista en caixes que poques vegades s’obren.

Són històries de la memòria –personal o col·lectiva–, de la construcció de la identitat, allò visible i allò ocult. Històries íntimes “.

Web

IG @laetitia_lazizi

CATALUNYA

ALBA RIHE

Mai es té en compte els ulls que et llegiran i saludar no fa mal a ningú, ara ja puc donar la meva “turrita”.
Els investigadors artístics donem voltes sobre els mateixos estímuls durant tota la vida, els anys són com els anells concèntrics que formen els troncs dels arbres, en el nostre cas, els boscos de creativitat. El meu paisatge està format de cos, humor, moviment, paraula i vibració, envers aquests conceptes tòtems vaig passejant i enfocant la mirada, per crear imatges, borroses o nítides… Realment sempre m’ha estat un esforç definir-me, ja que mai sé quin és el millor #hastag per explicar-me, últimament utilitzo el de germinadora cultural i les meves tasques tenen un radi d’acció des d’educadora artística a pallassa conceptual. Revisant el que faig el que més m’estimula és comunicar i trobo diferents metodologies, en col·lectiu i en individual. En aquest present aquí i ara, em fixo en les paraules, com pronunciar-les, com estructurar-les, com les diu el cos, com les diu el beat, com ho percep el que escolta, com i quan dansar amb elles, com les paraules es tornen veus corals que acompanyen els records, com es fusionen amb el paisatge, com impacten en l’arquitectura, com parlen del present, com parlen del que és femení,com incomoden, com com es polititzen, com son viscudes…

WEB

IG @albarihe
TW @alba_rihe

ILLES BALEARS

BIEL LLINÀS

La pràctica de Biel Llinàs (Felanitx, 1994) es desenvolupa entre la creació artística, la recerca i la mediació, explorant les interseccions entre espai, individu i experiència. Des d’una perspectiva crítica i multidisciplinar, especialment marcada per la pintura, qüestiona aquells llocs comuns (arquitectònics, culturals, ficticis…) que habitem, consumim i produïm diàriament. Així mateix, explora les lògiques biopolítiques inherents al funcionament de l’espai urbà i les condicions materials que subjauen al treball creatiu en l’era digital.

 

És membre fundador de NAAG Collective i ha desenvolupat diversos projectes amb Ada Fuentes, com ara Self storage. Estètiques de l’emergència habitacional i Sobre / Sota la llar. Actualment resideix a Barcelona, on treballa en un taller domèstic de 5m2 i és doctorand a la facultat de BBAA de la UB. Recentment ha participat a Primal Distance, una exposició, un programa públic i una publicació produides per Looking Forward (Londres) i Sant Andreu Contemporani (Barcelona) i a la JCE Biennale d’Art Contemporain, que ha itinerat per ciutats com París (França), Cluj (Romania) i Hjorring (Dinamarca).

 

Ha rebut beques de residència i recerca de Fabra i Coats Fàbrica de Creació, La Escocesa, el CCCB, Unzip, Homesession i Belgrade AIR. El 2020 inaugura la seva tercera exposició individual, Shades of White, a KCM (Belgrad) i el 2019 reb el II Premi del Certamen d’Arts Visuals Art Jove IB i és finalista del Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals.

 

Web

IG @b.llinas
FB @bielllinasart